Tuesday, January 21, 2014

Four Witches Beef Jerky




I made beef jerky for the first time this weekend.  It probably won't come as a surprise to anyone that when I was deciding how I wanted to flavor the meat, the first ingredient that came to mind was beer.  

Since this was my first time making jerky, I decided to experiment with two different cuts of beef.  I used flank steak and top round (Seth and I preferred the flank steak version, pictured on the left above), but you could use any other lean cut of beef that you would like, such as sirloin or eye round, or even turkey or venison instead of beef.  

This is one of those recipes that is really more of a method than an actual recipe -- a set of guidelines that you can adjust to suit whatever flavors you like.   In other words, there's really no way to mess this one up, so feel free to get creative and add or take out whatever you like (just don't leave out the beer!).  



For this recipe, I used:

2 pounds lean beef
1/2 cup New Holland Four Witches black saison
1/4 cup soy sauce 
1/4 cup lime juice
2 tablespoons honey
1 teaspoon yellow mustard seed
Red pepper flakes to taste
Salt (I used Himalayan pink salt for its coarseness and mineral flavor)

1) Slice your meat into thin strips.  The meat will be easier to slice if you put it in the freezer for about 5 minutes before slicing.  Remove as much fat as possible along the way to help with the dehydration process. 

The flank steak
The top round

2) Combine desired ingredients for your marinade.  Place meat in resealable bag or other airtight container and add the marinade. Place in the refrigerator for 10-24 hours.  I gave my containers a good shake every few hours to ensure the meat was thoroughly coated. 


3) After 10-24 hours, preheat your oven to 165-170 degrees, remove the meat from the marinade, pat it dry with paper towels, and season with any desired additional spices -- I just used some Himalayan pink salt and more crushed red pepper flakes. Don't be afraid to use salt. Salt will also aid in dehydrating.

4) Place strips of meat directly on the rack in your oven. Make sure the strips aren't touching to allow air to circulate around them. Place a baking sheet at the bottom of the oven to catch any drips. Prop oven door open (I just left a wooden spoon at the top) to allow moisture to escape. 


5) Cook for 1 - 4 hours, depending on the thickness and cut of meat. Dehydration could take even longer, so be sure your meat is cooked through before removing it from the oven. Check the jerky after 90 minutes and every 30 minutes thereafter.  My jerky was done after about 3 1/2 hours.

After 60 minutes
After two hours
After 3 hours

6) Place the finished jerky somewhere dry to store. Ideally, use mason jars for the safest seal. Place jerky in the refrigerator or freezer until ready to eat. Enjoy the homemade jerky within 2 weeks of its preparation.

4 comments:

best jerky brands said...

If you are on an Atkins Diet or simply recommended by your doctor to cut back on calorie intake then jerky might be the right product for you.

Unknown said...

Kem xoài được khá nhiều người yêu thích vì nó ít ngọt hơn các loại kem khác. Dưới đây là 3 cách làm kem xoài đơn giản
Sau đây chuyên mục món ăn ngon xin hướng dẫn cách làm sữa chua từ sữa tươi, cách làm sữa chua từ sữa đặc ngon tại nhà. Với những hướng dẫn chi tiết sau. Mong rằng sẽ cung cấp cho bạn được cách làm sữa chua ngon
Đứa trẻ nào cũng bị “hút hồn” bởi “ma lực” của kem chuối, ngay cả người lớn cũng vậy. Vậy cách làm kem chuối thơm ngon như thế nào để ôtủ lạnh nhà bạn luôn có món kem chuối khoái khẩu?Sau đây chúng tôi chia sẻ làm kem chuối
Không chỉ là một loại dầu đa năng, phát huy tốt tác dụng trong việc chăm sóc sức khỏe, chế biến các món ăn hàng ngày, dầu dừa còn có công dụng làm đẹp da rất hiệu quả mà không phải ai cũng biết. Chính vì vậy, trong thời gian gần đây, rất nhiều chị em trở nên “cuồng” loại mỹ phẩm tự nhiên này nhờ hiệu quả làm đẹp vượt trội mà nó mang lại. Vậy cách làm đẹp da bằng dầu dừa
Tác dụng của dầu dừa trong việc làm đẹp rất tuyệt với và được rất nhiều chị em phụ nữ tin dùng. Tuy nhiên, không phải ai cũng nắm được cách làm và tác dụng của loại thần dược này, hãy cùng khám phá cách làm đẹp với dầu dừa
Dầu dừa là một loại thảo dược vô cùng tốt cho sức khóe,cũng như công cuộc làm đep của chị em phụ nữ.Nó được làm từ hoàn toàn tự nhiên,không độc hại,nhưng cách sử dụng dầu dừa hiệu quả
Dầu dừa là dược phẩm rất tuyệt vời để làm đẹp da, hạn chế rạn da, nám da hay tắm trắng. Bạn hoàn toàn có thể tự làm dầu dừa tại nhà để có được dầu dừa nguyên chất cho nhu cầu của mình. Chúng tôi sẽ hướng dẫn 2 cách làm dầu dừa

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
https://obatsakitgagalginjal.blogspot.com/2019/05/obat-penyakit-ginjal-polikistik-100.html said...

thnk u
http://gamat.over-blog.com/pengobatan-alternatif-stroke-sebelah-kanan/kiri-ada-testimoninya
http://gamat.over-blog.com/makanan-sehat-untuk-penderita-bells-palsy
https://gamatq.blogspot.com/2019/07/daftar-makanan-pengencer-darah-beku.html
https://gamatq.blogspot.com/2019/07/obat-tradisional-kista-epididimis-tanpa.html

Post a Comment

This website and its content is copyright of Seth and Laura Porter - Michigan Beer Blog - © Michigan Beer Blog 2010. All rights reserved.

Any redistribution or reproduction of part or all of the contents in any form is prohibited other than the following:
1. You may print or download to a local hard disk extracts for your personal and non-commercial use only.

2. You may copy the content to individual third parties for their personal use, but only if you acknowledge the website as the source of the material.

You may not, except with our express written permission, distribute or commercially exploit the content. Nor may you transmit it or store it in any other website or other form of electronic retrieval system.

 
Powered by Blogger